video autoplay problem

User 300493 Photo


Registered User
77 posts

I have a problem with Autoplay on the html5 video.

Autoplay does work fine, as long as you select 'mute' - problem is, I do not want it muted.

Is there a way around this?

Any help wil be greatly appreciated. Thanks in advance.

(Materialize framework, local .mp4 video)
User 2088758 Photo


Senior Advisor
2,985 posts

Hi Faure can you please share a link to where we can have a look at it live action. I have a few ideas i just want to see how its implemented.
Taking over the world one website at a time!

Steve Kolish
www.misterwebguy.com

YouTube Channel:
https://www.youtube.com/channel/UCL8qVv … ttneYaMSJA
User 187934 Photo


Senior Advisor
19,684 posts
Online Now

Is this in all browsers or perhaps only Chrome?
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 300493 Photo


Registered User
77 posts

Steve wrote:
Hi Faure can you please share a link to where we can have a look at it live action. I have a few ideas i just want to see how its implemented.


Steve,
The muted (incorrect) version is here:
https://www.thewebman.co.za/jdttestmute

The 'correct' version is here:
https://www.thewebman.co.za/jdttest

The only difference is that 'muted' was selected on the second version.
User 300493 Photo


Registered User
77 posts

Eric Rohloff wrote:
Is this in all browsers or perhaps only Chrome?


Hi Eric

The same result in Chrome, Edge and Opera.

Have not tried any other browsers yet
User 2885740 Photo


Registered User
59 posts

Hi Faure,

I don’t think you can change it via your html5 video element.
All major browsers only allow autoplay when muted.
It is the user who decides for which website to override this setting.
https://developer.mozilla.org/en-US/doc … play_guide

met vriendelijke groet
User 300493 Photo


Registered User
77 posts

René wrote:
Hi Faure,

I don’t think you can change it via your html5 video element.
All major browsers only allow autoplay when muted.
...
met vriendelijke groet


Dankie Rene
You give the obvious answer to my problem, thanks.
Now to find a way to please my client.

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.