Constant crashing on export (first...

User 325858 Photo


Registered User
20 posts

Anyone else having any issues with RED crashing when exporting? I build and export multiple emails of varying size and styles each day and crashing started months back whilst still using Mojave on a MacBook Pro and then after upgrading to Big Sur, the issue remains. If I do a half dozen or so builds/revisions in a row it will eventually crash in the middle of an export. I can't remember which version it started on, but it hasn't gone away with any of the latest updates.
User 122279 Photo


Senior Advisor
14,197 posts

I don't know how many Mac users we have in here, but someone might perhaps have some hint for you. If not, try to contact CC support directly, https://www.coffeecup.com/help/myroom/
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
This site was made before we were able to create components through the app:
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: https://eikweb.com/sharing/
My work in progress right now:
Components for the same as above + HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com


User 10077 Photo


Senior Advisor
1,095 posts

Frank Bridges wrote:
Anyone else having any issues with RED crashing when exporting? I build and export multiple emails of varying size and styles each day and crashing started months back whilst still using Mojave on a MacBook Pro and then after upgrading to Big Sur, the issue remains. If I do a half dozen or so builds/revisions in a row it will eventually crash in the middle of an export. I can't remember which version it started on, but it hasn't gone away with any of the latest updates.

I'm on Mac running Big Sur. I don't have issues with RED crashing, but I don't create as many emails as you do. However, I do work in Site Designer with multiple projects at a time, and there may be a similarity here.

One thing I've noticed with Site Designer is the longer I run it, especially if it is with large projects, the more it gets bogged down. The solution I found is to completely close the program between projects. If I'm working in Project A and finish and then want to go to Project B, I click the "Site Designer" at the top left and choose "Quit Site Designer" from the menu. I then open the new project and SD and keep going. I suspect it's somehow a memory issue.

Perhaps you could try completely shutting down RED between email projects. It only adds a few seconds to the workflow. I'm curious so please let me know if that remedies the problem.
ASK ME ANYTHING
I provide personalized help for Coffeecup Users including training for Site Designer and Web Form Builder via Zoom.
Email me at support@usconsumernet.org or call 865-687-7698.

Did you know that Web Form Builder can be used for both simple and complicated forms and that it's not limited to the default fonts and buttons? Take a look at a form we developed for WindowTinting.com.
https://forms.windowtinting.com/forms/w … ppingcart/

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.