Slow Opening - Post ID 252099

User 2287960 Photo


Ambassador
580 posts

Have upgraded to Windows 10. The editor is now slow to open.

The box which says do you wish to allow this app to make changes to your computer comes up quickly.

The the circle and cursor start to shudder and it takes 12 secs for editor to open.

Also when I load a project I get:
Error restoring device content.

I have reinstalled.

Keith
User 103173 Photo


VP of Software Development
0 posts

Did you install Windows 10 fresh or upgrade over? I have always seen issues with apps (not just ours) when an OS is upgraded. Installing fresh is always the best thing to do when dealing with operating system upgrades.
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.
User 187934 Photo


Senior Advisor
20,186 posts
Online Now

Try Ccleaner.
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 2287960 Photo


Ambassador
580 posts

Upgrade over Win 7

Had a look and found following:

Once you upgrade W10 w/ the free upgrade offer you will able to clean reinstall Windows 10 on same device any time.

Not totally clear at this stage how you do that.

Keith
User 103173 Photo


VP of Software Development
0 posts

Keith W Jones wrote:
Upgrade over Win 7

Had a look and found following:

Once you upgrade W10 w/ the free upgrade offer you will able to clean reinstall Windows 10 on same device any time.

Not totally clear at this stage how you do that.

Keith

https://www.google.com/search?q=how+to+ … p;ie=UTF-8
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.
User 2287960 Photo


Ambassador
580 posts

Had tried ccleaner a few times - not helping.

Other info all noted. Thank you.

Keith
User 2287960 Photo


Ambassador
580 posts

Have not done a clean install but here are best instructions that I have found:

http://www.tenforums.com/tutorials/1950-windows-10-clean-install.html

Keith
User 465940 Photo


Registered User
3 posts

Actually, I am less than thrilled with the glitches that are constant when I am using Coffee Cup Version 18- Build 890.
I keep getting this notice . . . in the center of the screen
AND
many of the function icons in the toolbar are not showing.
I have completely uninstalled, and then reinstalled with no improvement . . . several times.
Your help page doesn't (help) . .

Any ideas???

ERROR - RESTORE CONTENT.jpg
User 122279 Photo


Senior Advisor
14,450 posts
Online Now

Hi Jim,

I guess that you wanted to attach an image, but the mentioned image has no link to it.

I'm using the Editor regularly, but I have not had any of the problems you mention.

Which Windows version are you using?
Did you install the THML Editor to its default location?
Have you tried to run it as an admin?
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway

My work in progress:
Components for Site Designer and the HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com



Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.