Site mapper locking up consistently...

User 542293 Photo


Registered User
8 posts
Online Now

Ever since I upgraded to 5.3 today, sitemapper locks after finding 70-100 urls with 50-70 left in queue. :/ I have to use windows task manager to kill the process.
Make sure your home is

"SOLD by Friday!"

Joel Friday Homes
User 38401 Photo


Senior Advisor
10,951 posts

Hiya Joel,

Can you give us a link please so even the CC team can try your site with sitemapper and see if something might be wrong there.

Also, which version of Windows are you using, and if it's Vista or 7 are you using any compatibility settings?
User 542293 Photo


Registered User
8 posts
Online Now

Using windows Vista, no settings that I have done, joelfridayhomes.com

The current site map was created with previous version of site mapper.
Make sure your home is

"SOLD by Friday!"

Joel Friday Homes
User 38401 Photo


Senior Advisor
10,951 posts

I would say uninstall it, make sure the registry entries for it are cleaned up and reinstall it Joel. I just ran a sitemap for your site and it finished without any problems so it's definitely on your end somewhere. Maybe it just glitched at installation who knows :)
User 103173 Photo


VP of Software Development
0 posts

I don't think it is a problem with the software as it took less then 2 minutes to map your Website. I would think more towards what Jo Ann said is correct. Probably a bad install, low system resources, anti-virus/firewall or the bloody DEP/UAC that Vista so kindly installed for us ;)

Try adding our software to the DEP exceptions list and see if that helps any.
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.
User 542293 Photo


Registered User
8 posts
Online Now

Uninstalled and reinstalled 3 times to no avail. How do I clean up the registry and/or add the software to the DEP exceptions. Solaris is my forte, not windows. :mad:
Make sure your home is

"SOLD by Friday!"

Joel Friday Homes
User 38401 Photo


Senior Advisor
10,951 posts

try downloading ccleaner, that's a pretty good registry cleaner which you can get here:
http://www.ccleaner.com/

Use that to clean up any residue and such. I am not sure on vista how to add exceptions sorry.
User 597929 Photo


Registered User
1,332 posts

Might try this first to make sure it's DEP causing the problem:

http://www.mydigitallife.info/2007/01/1 … ows-vista/
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer." -- Frank Zappa

Visit Spinland Studios: http://www.spinland.biz
User 597929 Photo


Registered User
1,332 posts

Here's how to set specific exceptions rather than nuke DEP entirely (assuming the above test showed DEP was the culprit):

http://www.updatexp.com/dep-exceptions.html
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer." -- Frank Zappa

Visit Spinland Studios: http://www.spinland.biz
User 542293 Photo


Registered User
8 posts
Online Now

Turning off DEP made the lock occur instantly. The task manager shows 50% CPU utilization after lock, which tells me it is sucking up one proc by itself. Registry next...
Make sure your home is

"SOLD by Friday!"

Joel Friday Homes

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.