Editor Input Lags

User 2209828 Photo


Registered User
1 post

Is anyone else out there experiencing problems with lags in the inline editor? In my case, I enter text into a text box only to find the display of the letters lags by 2-5 secs. They are buffered and long entries do show up (eventually) but it has become very frustrating. Email Designer is the only app in which I experience the lag, and it has been evident in versions prior to version 4, however, it appears to be even slower in the v4 release. I am using a Dell i7 laptop with the latest drivers (again, no problems in other apps). It has become very frustrating and certainly slows my workflow.

Suggestions? Similar experiences?

Thanks.

Dave
User 187934 Photo


Senior Advisor
19,263 posts

Hi David,
I would try a restart if you haven't done it.
Also try shutting down any antivirus if you have it to see if that helps.
Otherwise I would open a support topic.
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 2807025 Photo


Registered User
22 posts

I'm having the same experience as David. Running the Mac version, and when typing in the editor I'm frequently words ahead of the text actually being displayed.
User 122279 Photo


Senior Advisor
13,344 posts
Online Now

Hi, I have been using both the Windows and Mac version, and I can't see the lag you mention. Did you get the latest update from Dec. 5th? If you did, and the lagging issue is still there, then post back. The developers are just attacking some lagging in Site Designer, so maybe the issues are related.
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
This site was made before we were able to create components through the app:
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: https://eikweb.com/sharing/
My work in progress right now:
Components for the same as above + HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com


User 2807025 Photo


Registered User
22 posts

I'm running the Dec 5 version, build 1791, on a 2017 MacBook Pro, 16GB RAM and only RED and Outlook running. The paragraph editor box is really, really, really slow. I've gotten to the point where I'm keeping copy in BBEdit and editing it there and pasting it into RED since that's faster.

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.