HTML Editor Version 2008 build 223...

User 302852 Photo


Registered User
2 posts

When I tried to add a link to some text I had created using the Visual Editor, I receive an error message "access violation 59A0AB38 in Triedit.dll" Here are the steps to create the error msg:
1. Load a file into HTML Editor 2008
2. Goto Visual Editor
3. Add text or link etc
4. Click save file <--That is when I get the error msg

The added text or link will disappear when I changed to Code Editor or Preview. Hard coding the text or a link using the Code Editor and saving the file will not produce the error message.

I have troubleshot this many different ways and can only reproduce the error when I add anything to a previously created file using HTML 2008 Visual Editor. FYI using the same steps with HTML Editor 2007 does not produce an Error msg.

Computer is a Dell Inspiron 1720 with Win Vista

If you need more info or other steps I have taken let me know.

Back to finishing my web site :)
Doug
User 122279 Photo


Senior Advisor
12,390 posts

Thanks for submitting this. It has been forwarded to the developers.
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
My new honey site, built with RFF: http://www.eikweb.com/horgenhonning/
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: http://www.eikweb.com/sharing/


User 103173 Photo


VP of Software Development
0 posts

I am unable to re-produce this error here. Can any one else confirm this?
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.
User 11165 Photo


Registered User
4,316 posts

Doug,
I think I followed your steps and I can not reproduce your error.

I am running Vista Ultimate.

1. Open HTML PreRelease 223 Editor
2. Open an existing file. It will default to open under the "Code Editor' Tab.
3. Click on the "Visual Tab" and then click on "Save&Continue" to edit the file in Visual Editor.
4. I enter additional text. I also entered an additional link.
5. I went to File/Save
6. I clicked on the Preview Tab, also.

I did not get the error.

I closed the program, open it, opened the file, went to Visual Editor and added more text and another link. This time, I clicked on the "Save" icon. I still could not get the error.

Did I follow your steps?
Darce Jean
User 302852 Photo


Registered User
2 posts

Darce Jean yes you followed my steps correctly. Only difference is that I have Vista Home Premium. Not sure if that is the issue.

I uninstalled the program after I wrote this thread and forgot I had written it until tonight when I was looking for an answer on something else. If I have trouble with the final release I will post again to the forum.
Doug

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.