Published website all mangled - Page 2

User 2432550 Photo


Registered User
105 posts

Not a Yahoo user.. not sure what that means. If there's a way not to use an FTP like Filezilla, I'd like to use that but I tried publishing in VSD but the Re-sync Website option is greyed out. How do I publish in VSD without it going to the coffeecup website address?

Also something new.. it is telling me to enter FTP settings information (which I've never done before). Not even sure what information to put in here :/
User 2147626 Photo


Ambassador
2,942 posts

Hi Tara,

In VSD go to the top menu and select 'Publish'.
Then select 'FTP Settings'
In that box, click that little green plus ( + ) symbol in the bottom left corner to add a new server.
Your 'Nickname' could be anything (ex. My VSD Site)
Your Server would be: kimberlywalton.net
Your username is whatever you sign into that server with. You would have gotten that from your hosting company when you signed up.
Your password is whatever you sign into that server with. Same as username you should have gotten that when you signed up with your hosting company.
Use port 21, passive mode. Then click 'Test Connection' to make sure everything is correct.
If it is, then 'Save' and you're all set.

When you get ready to upload your VSD site, just go back to the top menu and select 'Publish', then select'Choose Publishing Location'. Choose the Nickname you just created. After that you can just click the publish icon on the menu and your site will upload. Or you can re-sync your web site.

Let us know if you need more help. Good luck! :cool:
Graphics for the web, email, blogs and more!
-------------------------------------
http://sadduck.com
User 2432550 Photo


Registered User
105 posts

Thanks for your help, I think I'll do that from now on when publishing.

However, there must be something else wrong because it is still way distorted. I published it the way you said, and also re-synced it. Preview looks fine. I do need to resize some pictures, but before I published recent changes, they all showed up fine as png and the size they are now. The only recent change I made was adding the main Portfolio page and changing some background colors.
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,767 posts

I think maybe a reinstall is in order. Something might be corrupted.
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
https://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
https://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 2432550 Photo


Registered User
105 posts

I'm at a loss here. I reinstalled VSD, restarted the computer, re-synced the site, re-published it. Preview still looks fine, but site is distorted.
User 2924428 Photo


Guest
1,718 posts

I've experienced the same problem, I think it's a problem with using some mixture of HTML5 and CSS3, because VSD is still in HTML4 format.. I haven't looked at the site, but i've experienced the same exact thing before..
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,767 posts

The last update to the site was
Tue, 26 Mar 2013 16:15:12 GMT.
I would DBl check your publishing settings.:)
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
https://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
https://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 2432550 Photo


Registered User
105 posts

That's weird because I have published both on VSD and Filezilla several times. How do I know if my settings are correct?

It should look like - http://tarajohnson.coffeecup.com
What it does look like - http://kimberlywalton.net
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,767 posts

They both have the same publish time stamp if you look at the source code.
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
https://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
https://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 539803 Photo


Registered User
2,156 posts

Eric can you check something

on her .cc site, all i get when it loads is her name, which hovered over turns into a button that then loads the site

I think this may relate to the issue she is having ?

Viewed in firefox

Tara why not stick with CC hosting and add your url ????? its free
Started using CC VSD in January 2009, I don't do HTML code, Sales from CC site exceeding expectations taken me out of semi-retirement
Hosted FREE on CC S DRIVE www.chauffeurdrivenluxurycars.co.uk
My new VSD & SCCP site Oct 2011 www.deloreanjewellery.co.uk
My friendly window cleaner www.mwcwindowcleaner.co.uk


Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.