E-mail notification not sending -...

User 103173 Photo


VP of Software Development
0 posts

dragonbill wrote:
OK, I've confirmed that provider now says php is now at 5.3.24. I did a test and no notification was sent. Is it recommended to re-save the form and post again? Is there a format to use if multiple recipients are going to receive the form? E.g. me@domain.com, you@domain.com or me@domain.com; you@domain.com. Comma v. Semicolon.

And what if I have the option to go to php 5.4? Recommended?

Thanks!

Email addresses should be separated by a comma. If the email is still not arriving, you should also experiment with using different email address under the Settings > Notification tab. Use Gmail, Yahoo, MSN, etc. Doing this will help you rule out if there are email issues with a particular domain.

I would also recommend you publish that same form to S-Drive and run a test there. This way we know that if the email arrives when hosted on our servers, that points to your server still having some issues.

If you do not have an S-Drive account already, you can signup for free here at www.coffeecup.com/sdrive
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.
User 2449831 Photo


Registered User
6 posts

Thanks Scott. I'll take a look at things this evening.

Bill
User 2449831 Photo


Registered User
6 posts

I thought the form would send a notification email before the paypal is selected. Did not work on S-drive most likely because of no email servers? Form looks good. Does the PayPal thing just fine. Just no confirmation email or notification email when someone fills the form.

The bottom line is the PayPal works.

Bill
User 484371 Photo


Registered User
3 posts

Dear,
I've never been to forums
I have similar problem with Form builder : Although the data of the filled form are saved in storage csv file I don't get the form by mail on the email adress I mentionned in notifications " To ". PHP 55 is installed. The mailto: is missing or not working I asume.
Plse Help
regards
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,385 posts

Hi henricus,
Are you by any chance saving to mysql also?
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 484371 Photo


Registered User
3 posts

Dear Eric,
I am not saving to mysql.
Do I have to ?
Before buying the 2.9 a week ago I ran some tests on the S drive = worked.
regards
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,385 posts

I bet you need to manually configure your email settings after exporting your form.
https://www.coffeecup.com/help/articles … m-builder/
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 484371 Photo


Registered User
3 posts

thk u Eric, i'll give it a try. mean time nice weekend.
User 2320400 Photo


Registered User
1 post

The notification form is not working. When running tests I'm receiving the confirmation email as the person who inquired would receive, but the notification that should be notifying me of receiving the email is not working. Not on outlook, not on gmail. :|
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,385 posts

Hi Pop,
Double check your email address that you entered in the formbuilder settings.
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.