E-mail notification not sending - Post ID 278625


VP of Software Development
49,402 posts

dragonbill wrote:
OK, I've confirmed that provider now says php is now at 5.3.24. I did a test and no notification was sent. Is it recommended to re-save the form and post again? Is there a format to use if multiple recipients are going to receive the form? E.g. me@domain.com, you@domain.com or me@domain.com; you@domain.com. Comma v. Semicolon.

And what if I have the option to go to php 5.4? Recommended?

Thanks!

Email addresses should be separated by a comma. If the email is still not arriving, you should also experiment with using different email address under the Settings > Notification tab. Use Gmail, Yahoo, MSN, etc. Doing this will help you rule out if there are email issues with a particular domain.

I would also recommend you publish that same form to S-Drive and run a test there. This way we know that if the email arrives when hosted on our servers, that points to your server still having some issues.

If you do not have an S-Drive account already, you can signup for free here at www.coffeecup.com/sdrive
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.


Registered User
6 posts

Thanks Scott. I'll take a look at things this evening.

Bill


Registered User
6 posts

I thought the form would send a notification email before the paypal is selected. Did not work on S-drive most likely because of no email servers? Form looks good. Does the PayPal thing just fine. Just no confirmation email or notification email when someone fills the form.

The bottom line is the PayPal works.

Bill


Registered User
3 posts

Dear,
I've never been to forums
I have similar problem with Form builder : Although the data of the filled form are saved in storage csv file I don't get the form by mail on the email adress I mentionned in notifications " To ". PHP 55 is installed. The mailto: is missing or not working I asume.
Plse Help
regards


Senior Advisor
17,827 posts

Hi henricus,
Are you by any chance saving to mysql also?
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personnel site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
http://ericrohloff.com


Registered User
3 posts

Dear Eric,
I am not saving to mysql.
Do I have to ?
Before buying the 2.9 a week ago I ran some tests on the S drive = worked.
regards


Senior Advisor
17,827 posts

I bet you need to manually configure your email settings after exporting your form.
https://www.coffeecup.com/help/articles … m-builder/
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personnel site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
http://ericrohloff.com


Registered User
3 posts

thk u Eric, i'll give it a try. mean time nice weekend.

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.