Social Media Icons--not displaying -...

User 2170799 Photo


Registered User
3 posts

The social media icons are not displaying when publishing. Any ideas? Thanks in advance!
User 103173 Photo


VP of Software Development
0 posts

Without sharing a link Brian, how are we supposed to help? :)

Please post a link to your website. ;)
Learn the essentials with these quick tips for Responsive Site Designer, Responsive Email Designer, Foundation Framer, and the new Bootstrap Builder. You'll be making awesome, code-free responsive websites and newsletters like a boss.
User 2170799 Photo


Registered User
3 posts

This is a website one of my students created using RSD. She still has some tweaking to do. I wanted to show my class how to publish a site through RSD. For this I used my free domain from cc ( bswaffordusd264.coffeecup.com ).
User 379556 Photo


Registered User
853 posts

It seems to me that the folder bswaffordusd264.coffeecup.com/socialicons/ in the website is empty. That suggests that one of the following may have occurred:
1. in RSD that particular Resources folder has had the icons removed from it;
2. the icons were somehow deleted from that folder before uploading the website to the CoffeeCup server;
3. the icons were there, but failed to upload to the CoffeeCup server.

Frank
User 187934 Photo


Senior Advisor
18,480 posts
Online Now

Hi Frank,
Those icons are built into RSD. I would try reinstalling RSD and then republish your site.
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 379556 Photo


Registered User
853 posts

Hi Eric.

If starting a new project shows that the Resources box omits the social icons, re-installation of the program would indeed be the solution for Brian's student.

My fear is that Brian's student may have emptied that social icons folder in her project. In that case I don't think re-installation of the program would restore them to that particular project.

If my fear is correct I guess the solution would be -
1. to create a new blank project in RSD;
2. to export that blank project to a local hard drive;
3. in RSD to open the faulty project and import into the Resources folder the icons from the exported blank project.

Brian is to be applauded for introducing his students to RSD.

Frank

User 2170799 Photo


Registered User
3 posts

Eric and Frank,

Thank you! The social media icons were deleted from her resources folder. I added the icons back into the folder and it now works! This forum is a fantastic resource and it just reinforced what I tell my students about not being afraid to search for answers and if necessary ask for help.

I teach 7th and 8th grade students in a semester class on web design. We started out with the basics of html, css, color theory, fonts, etc. Once they had a little time with RSD they quickly took to it.

Thanks again!

Brian

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.