Line added - Post ID 285811

User 458539 Photo


Registered User
1,203 posts
Online Now

This demo site

http://tippingproductions.com/tpc/demo4/

If you notice at the top of the picture there is a small white line. Its not in the picture (I downloaded the pic and placed it on a black background and it's not there) but it is in RSD. I can't find a reason for it. There are a few other pages with the line and a few without it.

Anybody have a thought on how to fix that?

Byron
User 458539 Photo


Registered User
1,203 posts
Online Now

Sorry on the spelling! It is on the bottom of the picture also.

Byron
User 2699991 Photo


Registered User
2,327 posts
Online Now

Byron Tipping wrote:
This demo site

http://tippingproductions.com/tpc/demo4/

If you notice at the top of the picture there is a small white line. Its not in the picture (I downloaded the pic and placed it on a black background and it snot there) but it is in RSD. I can't find a reason for it. There are a few other pages with the line and a few without it.

Anybody have a thought on how to fix that?

Byron

try checking the borders for the container or column or row or whatever has the picture in it
The Help You Need: When You Need It The Most
User 2147646 Photo


Registered User
228 posts
Online Now

Byron if I open the image in a new tab and zoom in the lines are there. This looks like it could be due to anti-aliasing, it's likely that the image wasn't in whole pixels before being exported from the image editing software.

User 187934 Photo


Senior Advisor
18,454 posts

I see it here on the top and bottom of the image.
http://tippingproductions.com/tpc/demo4 … banner.jpg
I can't hear what I'm looking at.
It's easy to overlook something you're not looking for.

Here's my S-Drive site with
examples of what can be accomplished in VSD.
http://progrower.coffeecup.com/
Here's my CoffeeCup SCCP Shop with examples of what can be done.
http://progrower.coffeecup.com/shop/
This is a site I built for my work.(RSD)
http://esmansgreenhouse.com
This is a site I built for use in my job.(HTML Editor)
https://pestlogbook.com
This is my personal site used for testing and as an easy way to share photos.(RLM imported to RSD)
https://ericrohloff.com
User 458539 Photo


Registered User
1,203 posts
Online Now

jamo - Why when I open the image (the one from the site) and place it on a black bkg there isn't a line? I to thought of that and wondered if it was an export issue. It came from a high (enough!) res shot. And why on some and not others?

Byron

User 283347 Photo


Registered User
322 posts
Online Now

it does seem to be on the pic...here is one snipped away
Attachments:
User 379556 Photo


Registered User
852 posts

Enlarging part of the top of the picture as attached shows clearly the white margin at the top. It also shows other lines, which lead me to wonder whether the picture may have been scanned from a printed photograph, and that the scanning machine may be to blame.

Frank
Attachments:
User 283347 Photo


Registered User
322 posts
Online Now

mark johnson wrote:
it does seem to be on the pic...here is one snipped away


for clarity..the attachment I posted is after the lines were cropped out.
User 458539 Photo


Registered User
1,203 posts
Online Now

Thanks guys - found out something new. Not Coffeecup related but interesting.

I work in all kinds of graphic programs. For some reason Corel Draw was adding the line - sometimes - It was under the matte setting when exporting for web. All I did was resave in another program and it took care of the problem. I've had this happen before (only a few times over the last 20 years) with both Corel and Adobe. Interesting but its fixed. Thanks to all!!!

Byron

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.