Adding a short MP4 video in my RSD page.

User 337031 Photo


Registered User
11 posts

I've tried to embed a short mp4 video using the video tag, but that doesn't work. Can someone walk me through a way to get my mp4 video in my RSD page wirhout using You Tube or Vimeo Thanks for any help. Tom Wells
User 2699991 Photo


Registered User
2,256 posts

Tom Wells wrote:
I've tried to embed a short mp4 video using the video tag, but that doesn't work. Can someone walk me through a way to get my mp4 video in my RSD page wirhout using You Tube or Vimeo Thanks for any help. Tom Wells

Sorry if this sounds obvious but did you put the video into your resources? If so how did you set the link (embed) up to it
The Help You Need: When You Need It The Most
User 2699991 Photo


Registered User
2,256 posts

I usually do it with html element I find it a lot easier & works better

the code for putting the link looks like this
<video loop="" muted="" autoplay=""
style=" position: absolute; top: 50%; left: 50%; width: auto; height: 400px; min-width: 100%;
min-height: 400px; -webkit-transform: translate(-50%, -50%); -ms-transform: translate(-50%, -50%); transform: translate(-50%, -50%);">
<source src="video/city-video.mp4" type="video/mp4">
<source src="video/city-video.ogv" type="video ogv">
<source src="video/city-video.webm" type="videowebm">

</video>
you can set the height width etc to whatever you require it to be
the source is wherever you put the video

in this case I put it in a folder "video" in my resources
The Help You Need: When You Need It The Most
User 337031 Photo


Registered User
11 posts

attaching 2 pics. I must tell you, I'm not the sharpest knife in the drawer, so I appreciate any help.
Attachments:
User 2699991 Photo


Registered User
2,256 posts

Tom Wells wrote:
attaching 2 pics. I must tell you, I'm not the sharpest knife in the drawer, so I appreciate any help.

so your embed code is not pointing to the right bit
<source src="pictures/videos/woody2..mp4" type="video/mp4">
The Help You Need: When You Need It The Most
User 2699991 Photo


Registered User
2,256 posts

your video is woody2..mp4

two dots
The Help You Need: When You Need It The Most
User 337031 Photo


Registered User
11 posts

No, just one. That was caused by my 91 year old fingers, and not reviewing it.
User 283347 Photo


Registered User
310 posts

I've had some issues trying to not use vimeo and youtube on the one component that uses it....it seems not as easy to replace like the other components.
What I usually do is take their html and put it in notepad so I can see it and replace their url with mine as to where the video is hosted.
But like I said...there is the one component I cannot seem to locate the proper code and it wants to mandate vimeo or youtube. So if anyone has that answer, please share.
MJ
User 337031 Photo


Registered User
11 posts

Wayan, I copied your embed code, and still had no luck. I thank you for your help, and have decided to go with Vimeo or You Tube. Thanks again, Tom Wells
User 2699991 Photo


Registered User
2,256 posts

Tom Wells wrote:
Wayan, I copied your embed code, and still had no luck. I thank you for your help, and have decided to go with Vimeo or You Tube. Thanks again, Tom Wells


how about sending the project file to dropbox so I can have a look & see if it can be fixed before you commit to Vimeo or Youtube.
The Help You Need: When You Need It The Most

Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.