This is for Inger (Norway)

User 132002 Photo


Registered User
131 posts

Hej Inger

Have you tried the new Menu Builder.
I have a problem with the export of the menu.
In step 2 the code shows these character correkt æøåÆØÅ. (Picture copy to clipboard.)

When I then insert the code in my html document the letters get changed. ( Picture code in html.)

No problem if I use ctrl+a ctrl+c and ctrl v to insert the code.

Have you discovered this problem?

I have talked to Scott about this but he can not see the problem. It is OK if he tries my Menu Builder file.

I'm trying to figure out if it the Danish Windows 7 version that is causing the problem.

Ha' en god dag.

Søren
Attachments:
Søren, Denmark
User 122279 Photo


Senior Advisor
13,329 posts
Online Now

Hei Søren!
I just discovered your post. I have not yet used the menu builder for a Norwegian menu, but I will this afternoon. I'll report back

Just a question: What doctype are you using? I have noticed this problem in the HTML Editor if I use anything else than HTML 5.
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
This site was made before we were able to create components through the app:
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: https://eikweb.com/sharing/
My work in progress right now:
Components for the same as above + HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com


User 132002 Photo


Registered User
131 posts

Hei Inger

Using <!DOCTYPE html>

But it don't have to read the page.
It happens as soon as I insert the code.

Søren
Søren, Denmark
User 122279 Photo


Senior Advisor
13,329 posts
Online Now

Yep, exactly like yours :(

I'll get on to Scott right away...
Attachments:
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
This site was made before we were able to create components through the app:
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: https://eikweb.com/sharing/
My work in progress right now:
Components for the same as above + HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com


User 122279 Photo


Senior Advisor
13,329 posts
Online Now

God aften Søren,
After we spoke I have updated my version of the Menu builder and the problems with Scandinavian characters seem to have gone. :)
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
This site was made before we were able to create components through the app:
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: https://eikweb.com/sharing/
My work in progress right now:
Components for the same as above + HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com


User 132002 Photo


Registered User
131 posts

Hei Inger

I am using latest version.
To be sure I removed it and then installed it again.
This didn't change anything. Still the same.
Søren, Denmark
User 122279 Photo


Senior Advisor
13,329 posts
Online Now

I don't understand that. You need to talk to Scott, I think.
Funny enough, I had an older version (1.0.48) on my Mac laptop, and when I tried creating a menu with that, using æøå, it all came out correctly.
Just now I tried changing the language of my system and keyboard (on my Win7) to Danish, but it was still ok.
Ha en riktig god dag!
Inger, Norway
This site was made before we were able to create components through the app:
Component sharing for RFF, RBB, RSD and SD: https://eikweb.com/sharing/
My work in progress right now:
Components for the same as above + HTML Editor: https://mock-up.coffeecup.com



Have something to add? We’d love to hear it!
You must have an account to participate. Please Sign In Here, then join the conversation.